Kampotský pepř fermentovaný 50g

Koření

La Plantation

Flagship regionu Kampot v Kambodži, posunutý o kus dále - zralý červený fermentovaný pepř, který je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum a pak teprve dále zpracován. Vyžaduje nejen specifické půdní podmínky a klima, ale také výjimečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček, kuličku po kuličce. Ruční sklizeň je samozřejmostí, ale to už pravděpodobně víte. Takto kvalitní červený pepř je v Kampotu dostupný pravděpodobně jako na jediném místě na Zemi.

399,- Kč

Skladem

Celý popis produktu

Co znamená fermentovaný?
Ihned po sklizni jsou zrníčka selektována podle barvy a velikosti. Výběr těch nejlepších je pak naložen do mořské soli, která přirozenou cestou konzervuje zrníčka bez potřeby jakékoliv další konzervační látky. Vzniká tak unikátní produkt, stále měkký tak, jak byl v Kambodži v době sklizně. Červený pepř je i v klasické podobě vynikající v kombinaci s ovocem, čokoládou, grilovanou zeleninou a s fermentovanou podobou jde díky soli v unikátnosti chuti ještě dále. Jedná se o exkluzivní produkt z La Plantation!

Unikátní kvalita, kterou jinde než v Kambodži nenajdete!
Zrníčka pepře jsou sklízena na vrcholu sezony v období sucha, kdy zrníčka mění barvu ze žluté na červenou. Červená zrníčka jsou sklízena ručně pouze pokud jsou plně zralá. Celý klas však není sklizen - obvykle je ponechán na rostlině a sklidí se pouze zralá zrníčka, kuličku po kuličce aby ostatní mohla ještě dozrát. Druhá varianta je sebrat celé klasy pepře z rostliny celé, obvykle se na nich nachází cca čtvrtina zralých kuliček. Zrníčka pepře jsou pak ještě ten samý den přetříděna a pokračují dále do procesu sušení. Tuto činnost nelze provádět jinak než ručně na stole a opatrně vybírat červená zralá zrníčka bez poškození - je to práce pro zkušené ruce a oko a hlavně notnou dávku trpělivosti.

Červený pepř je po selekci zrn umyt a usušen na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí, dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení.

Použití červeného Kampotského pepře:
Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma díky plné zralosti každého zrníčka pepře. Méně pálí, díky tomu jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou (např. kukuřicí s máslem) nebo třeba čokoládou a dezerty.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.