Khmerské zelené kari 50g

Koření

La Plantation

Khmerské zelené kari z Kambodži s omamnou vůní zelených koření s jemnou pálivostí, v khmerské kuchyni používané zejména na ryby.

273,- Kč

Skladem

Celý popis produktu

Použili jsme pouze ty nejkvalitnější koření z lokálních zdrojů z Kambodži abychom připravili toto tradiční khmerské zelené kari. Příprava kari v Kambodži je samozřejmě z čerstvých surovin které Vám však touto cestou bohužel nemůžeme zprostředkovat. Abychom se tomu alespoň co nejvíce přiblížili, přiblížili jsme moment mletí surovin co nejvíce balení tak, aby bylo zachováno maximum z aroma a chuti těchto tradičních ingrediencí.

Pálivost khmerského zeleného kari. Khmerská kuchyně je skutečně aromatická ale není tak pálivá, jak by se dalo vzhledem k lokalitě předpokládat. V zeleném kari naleznete tóny citronové trávy a dalších zelených koření spolu s pálivostí, byť v menší míře než jeho bratranci z Indie nebo Thajska.

Použití a složení zeleného kari s lemon grass. Náš originální blend dominantní citronové trávy, zelených chilli papriček, kurkumy, zeleného dehydrovaného Kampotského pepře a Fleur de Sel dává zelenému kari typickou chuť používanou zejména v kombinaci se zeleninou, drůbeží, rybou nebo rýží. Časté je použití kokosového mléka a dušení pokrmů se zeleným kari i použití v polévkách.